Viral

“Assalamualaikum Saudara Seagamaku”- Ustaz Firdaus Wong BerKongsi Detik Pengislaman Michael Ang Ini

Pendakwah bebas, Ustaz Firdaus Wong Wai Hung berkongsi detik pengislaman pengarah popular, Michael Ang.

Menerusi entri di akaun Instagram milik Firdaus, aktivis sosial itu turut memohon orang ramai memberikan ruang untuk Michael mendalami Islam mengikut kemampuan dirinya.

“Benarkah pengarah terkenal Michael Ang Telah Memeluk Islam? Ramai yang mesej bertanya apakah benar Michael Ang telah memeluk Islam?

“Memandangkan @michaelang38 dah kongsikan, maka saya juga turut ingin kongsikan berita gembira ini.

“Alhamdulilah. Ya benar beliau telah memeluk agama Islam lebih setahun lepas bersama saya dan Sheikh Hussain Yee dan segala urusan pendaftarannya diuruskan oleh NGO saya iaitu Multiracial Reverted Muslims (MRM).

“Majlis pengislaman berlangsung sederhana sahaja di rumah beliau. Kami berjanji merahsiakan sehingga beliau sendiri bersedia.

“Alhamdulilah Alhamdulilah Alhamdulilah.. Selamat kembali ke agama Islam, Michael.. Bagilah ruang dan peluang untuk beliau mendalami agama Islam mengikut kemampuan dan kelajuannya yang tersendiri.

“Jangan sindir dan perli tetapi berikan motivasi dan dorongan bukan sahaja untuk beliau tetapi kepada semua yang mahu kembali kepada Islam,” tulis Firdaus.

Kapsyen Firdaus wond di IG nya:

Benarkah Pengarah Terkenal Michael Ang Telah Meneluk Islam?
.
Ramai yang mesej bertanya apakah benar Michael Ang telah memeluk Islam? Memandangkan @michaelang38 dah kongsikan, maka saya juga turut ingin kongsikan berita gembira ini.
.
Alhamdulilah. Ya benar beliau telah memeluk agama Islam lebih setahun lepas bersama saya dan Sheikh Hussain Yee dan segala urusan pendaftarannya diuruskan oleh NGO saya iaitu Multiracial Reverted Muslims (MRM). Majlis pengIslaman berlangsung sederhana sahaja di rumah beliau. Kami berjanji merahsiakan sehingga beliau sendiri bersedia. .
Alhamdulilah Alhamdulilah Alhamdulilah.. Selamat kembali ke agama Islam, Michael.. Bagilah ruang dan peluang untuk beliau mendalami agama Islam mengikut kemampuan dan kelajuannya yang tersendiri. Jangan sindir dan perli tetapi berikan motivasi dan dorongan bukan sahaja untuk beliau tetapi kepada semua yang mahu kembali kepada Islam.
.
#islam #muslim #dakwah #firdauswong #multiracialrevertedmuslims #michaelang #chinesemuslim #cinamuslim #muallafcina

__

Terdahulu, Michael mengesahkan dia sudah memeluk agama Islam lebih setahun lalu.

Khabar itu disampaikan sendiri oleh Michael menerusi sebuah video eksklusif yang dimuat naik di saluran YouTube Official Ria X.

Sebelum ini, Michael dikatakan sudah bergelar mualaf semenjak dia mula belajar berpuasa pada Ramadan tahun lalu.

Foto Michael bersama Ustaz Sheikh Hussein Yee dan Ustaz Firdaus Wong juga menguatkan spekulasi Michael telah memeluk Islam di hadapan dua orang ustaz tersebut.

Apa Kata Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih. kasutpuma.com

Sumber: Gempak.my

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back To Top